Vragen en antwoorden

Ik heb een zithuisje besteld en betaald. Wat gebeurt er nu?
Hartelijk dank voor je bestelling! Als het goed is heb je een bezorgdag gekozen bij het bestellen. We sturen binnen enkele uren een mailtje om de bezorgdag te bevestigen. Op de afgesproken dag en tijd komen we het huisje bezorgen. We rijden het zithuisje tot in de tuin, monteren het dak en nemen al het verpakkingsmateriaal mee terug. Je hoeft zelf alleen nog maar de bloemetjes te planten.

Kan ik het Kabouterbankje het hele jaar buiten laten staan?
Ja, onze zithuisjes kunnen het jaar buiten staan. Maar als je het huisje voor de winter naar binnen wil halen kan dat ook. Het dak is eenvoudig te demonteren en past precies in de onderkant van het huisje.

Heb ik een vergunning nodig om het zithuisje te plaatsen?
Je hebt geen enkele vergunning nodig om onze huisjes in je achtertuin te plaatsen. En omdat het huisje 205 cm hoog is hebben je buren er ook geen last van. Wel zo prettig.

Kabouterbankjes

Hoe lang heb ik garantie op het huisje?
We geven vijf jaar garantie op al onze producten. Als je denkt dat er iets mis is met je huisje stuur dan enkele foto’s. Indien nodig komt een medewerker je huisje ter plaatse repareren. Ook kunnen we het huisje ophalen om in de werkplaats opnieuw te schuren en verven.

Hoe snel heb ik mijn Kabouterbankje in huis?
Alle huisjes die je op de site ziet zijn op voorraad en kunnen nog dezelfde week bij je in de tuin staan. Na het bestellen en betalen nemen we contact met je op om een dag voor de levering af te spreken.

Rekenen jullie verzendkosten?
Nee, we brengen het Kabouterbankje gratis naar je huis helemaal tot in de tuin. We leveren gratis in heel Nederland (muv de Waddeneilanden).

Leveren jullie ook huisjes naar België?
Op dit moment leveren we alleen Kabouterbankjes in Nederland. Uiteraard mag je wel naar de werkplaats in Tiel komen om zelf een huisje op te halen. Bekijk van te voren wel of het huisje in je auto past!

Hoe groot is het huisje?
De standaard afmetingen van een Kabouterbankje zijn 205cm hoog, 90cm breed en 66cm diep. Met het dak er af is het huisje 80cm breed. Het dak past in de onderkant van het huisje (handig bij het opslaan voor de winter).

Moet ik een fundering aanleggen voor het huisje?
Een fundering aanleggen is niet nodig. Een betegeld vierkant van 100 x 100 cm is al voldoende om het huisje op te plaatsen. Bij je zithuisje kan je ook deze vlonder bestellen als je het huisje op los zand of gras wil plaatsen.

Moet ik zelf nog iets in elkaar schroeven?
Nee, het zithuisje is helemaal compleet gemonteerd en geschilderd. De kussentjes en bloempotten zitten er ook al bij. Je hoeft alleen nog maar zelf leuke bloemetjes te planten.

Hoe moet ik mijn Kabouterbankje onderhouden?
Je hoeft niks bijzonders te doen om je huisje mooi te houden. Af en toe met een borstel het vuil (vooral aan de onderkant) er af vegen is voldoende. Als je het huisje voor de winter uit elkaar haalt en binnen zet blijft het huisje nog mooier.

Is het hout geïmpregneerd?
Voor het beitsen worden alle onderdelen van het huisje gedompeld in Hermadix Impraline. Dit is een watergedragen impregneermiddel op basis van een natuurlijke olie. Zo verduurzamen we het hout zonder de nadelen voor mens en milieu van traditionele impregneermiddelen.

Gebruiken jullie duurzaam geproduceerd hout?
Ja, al het Steigerhout dat we gebruiken is PEFC gecertificeerd. Wil je meer weten over duurzaam bosbeheer? Kijk dan op pefcnederland.nl